Društvo

Rekonstrukcija parka kod suda i na Trgu kralja Aleksandra, gradnja parka kod “Delte”

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je skori početak gradnje parka na Bulevaru Nemanjića, kod tržnog centra „Delta planet“, rekonstrukciju parka kod zgrade Osnovnog i Višeg suda i parka na Trgu kralja Aleksandra.

Sotirovski je kazala da bi radovi u parku na Bulevaru Nemanjića trebalo da krenu za koju nedelju.

„Očekujemo iskop zemlje na gradilištu akva parka i na drugim lokacijama, kako bi tom zemljom uradili nivelaciju parka. To će biti jedan veoma lep prostor za koji su projekat uradili urbanisti i arhitetke Zavoda za urbanizam“, rekla je Sotirovski.

Foto: B.LJ.

Prema njenim rečima, već naredne nedelje krenuće rekonstrukcija parka kod suda i Narodnog pozorišta.

„Taj park je oronuo, zelenilo je požutelo. Moraćemo da sredimo zalivne sisteme, da napravimo nove staze i postavimo nov parkovski mobilijar“, kazala je Sotirovski.

Ona je kazala da će rekonstrukcija Trga kralja Aleksandra krenuti sa postavljanjem novog osvetljenja i novih sistema za zalivanje, a potom i sa rekonstrukcijom pešačkih staza.

S obzirom, dodala je, da se radi o velikom prostoru, staze možda neće biti obnovljene ove, već naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

5 Komentara

  1. Svakako. Nemamo CoViD bolnicu. Nemamo Zavod za cerebro-vaskularne bolesti (valjda gradonačelnica misli da je nikada neće zadesiti moždani udar, ili moždano krvarenje, pa neće trebati ni njoj niti bilo kom drugom). Svizdravstveni kapaciteti su dovoljni za 2,5 miliona stanovnika jugo-istočne Srbije, pa kad je tako, hajde da pravimo akva-parkove i da popločavamo trgove.

    1. Pozdravljam uređenje parkova i konačano -početak izgradnje parka kod Delte. Samo maliciozni mogu da kritikuju ove aktivnosti. Smešno je komentarisati seču starih stabala. Pa pre nekoliko godina u parku kod suda stradao je jedan građanin kada se deo trulog drveta obrušio na njega.

  2. Парк код ,,Делта планет” неће почети, а да ли ће, икада, питање је. Топлана је већ оставила током краја лета 2021. ( исецањем топл. вода, за одвојни прикључак ка парку), Да неће да греју парк, парковске клупе, воду фонтане у зацртаном,а можда, вероватније, не изграђеном парку.
    Размислимо мало, логички, ,,ЛИДЛ” је 1б, а шта следи као кућни број 1а и 1 ? Сигурно не парк, којем, ако уопште следи кућни број, био би под бројем у улици Бул. Немањића.

  3. Tu je do pre godinu i po , bio plan da se pravi muzicka dvorana, ali se odustalo od toga, pa se sad park sredjuje. A izmedju lidla i toplane krenuli su radovi na izgradnji “zgradatrona” višespratice od 13 sprtova “PLANET RESIDENCE”. E sa kojim će brojem nju da numerišu, ne znam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com