DruštvoZdravlje

Rekonstrukcija Infektivne klinike, ali još ne i porodilišta

Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić izjavio je da će narednih nedelja početi rekonstrukcija Klinike za infektivne bolesti, ali da se na žalost rekonstrukcija porodilišta nije pomerila “sa početne tačke”.

“Na žalost, ta priča o rekonstrukciji porodilišta donacijom koja je obećavana od strane jedne ambasade nije se ni na koji način mrdnula sa početne tačke. Porodilište ostaje u vrhu prioriteta i odmah po započinjanju Nove godine uputiću zahtev prema Ministarstvu zdravlja (za obezbedjivanje sredstava)”, izjavio je Perišić novinarima.

On je kazao da je UKC Niš dobio od Ministarstva zdravlja novac za rekonstrukciju kompletne vodovodne, kanalizacione i elektro mreže Klinike za infektivne bolesti.

Nakon toga, dodao je Perišić, biće rekonstruisan prostor prostor u kome se nalazi kardiologija. Klinika za ginekologiju i akušerstvo, čija je rekonstrukcija unazad više godina najavljivana, otvorena je 1971. godine, a zgrada stare Interne klinike, u kojoj se nalazi i kardiologija, najstariji je objekat u UKC Niš izgradjen 1910. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com