Društvo

Rekonstrukcija Igmanske ulice, završetak radova za 60 dana

Posle četrdeset godina, stanovnici Igmanske ulice konačno su dočekali da dotrajalu kocku zameni asfalt. Radovi na rekonstrukcije ove ulice uveliko su u toku, a predviđeni rok za završetak je 60 kalendarskih dana. Ukoliko vreme posluži, iz Direkcije za izgradnju kažu da bi radovi mogli biti privedeni kraju i pre roka.

Dužina ove ulice iznosi nešto više od 700 metara, a radiće se i na saniranju narednih 200 metara kolovoza u produžetku ulice koji je oštećen. Iz Grada je najavljena rekonstrukcija drugih niških ulica koje su još pod kockom jer im je, kako su kazali ona potrebna za uređenje Tvrđave.

Bratislav Bata Vučković, predsedik opštine Palilula kazao je da će ulica posle mnogo godinama biti sanirana, kako je i obećano građanima, ali da radovi i ne idu baš onom brzinom kojom bi želeli zbog tehničkih problema.

Zoran Prokić, izvršni direktor Direkcija za izgradnju grada ističe da će se radovi izvoditi svakodnevno, a ako vreme dozvoli, radovi se i pre roka mogu biti završeni.

“Saobraćajnica će biti zatvorena za saobraćaj, molim sugrađane za strpljenje i da imaju u vidu da ćemo svakodnevno biti na gradilištu”, kazao je Prokić.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski napominje da je Igmanska ulica jedna od onih na koju su građani ukazivali kroz prijeme građana, a da je upravo zbog toga, u dogovoru sa opštinom Palilula, ove godine ulica postala prioritet.

Podsetimo, stanovnici Igmanske ulice u Nišu krajem maja u znak protesta blokirali su ulicu Dušana Popovića i Zetsku ulicu zbog toga što, kako su naveli,  pune dve godine ne mogu da se izdejstvuju sanaciju kolovoza u ulici u kojoj žive.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com