Društvo

Rekonstruisana Ustanova “Mara”, 250 kvadrata novog prostora

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i ambasador SAD u Srbiji, Njegova ekselencija, Kristofer Hil obišli su danas Centar za pružanje usluga iz oblasti socijalne zaštite „Mara“ koji je rekonstruisan, zahvaljujući donaciji američke vlade, ulaganjem 442.000 hiljade dolara. Prošireni su kapaciteti, a biće uvedene i nove usluge.

250 kvadratnih metara je dograđeno, 250 postojećih kvadratnih metara rekonstuisano, dok je korisnicima na raspolaganju više od 1200 kvadrata korisnog prostora.

Njegova ekselencija, Ambasador Sjedinjenih Američkih država, Nj.E., Kristofer Hil istakao je bliskost naroda Srbije i Amerike i zahvalio na prilici da poseti Niš.

Foto: J.M.

“Mnogo vam hvala na mogućnosti i na prilici da posetim Centar “Mara”. Sa gradonačelnicom sam razgoarao o mnogo toga što se tiče ovog izvanrednog grada. Ne postoji veća častza bilo koga u životu nego da pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Osećam da iz mnogo razloga, mi iz  SAD – a osećamo bliskost sa narodom u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom projektu i pomogli da se realizuje”, kazao je ambasador.

Direktor ove ustanove Miloš Ranđelović napominje da se zahvaljujući ovako vrednoj investiciji održavaju postojeće usluge, ali i najavljuje uvođenje novih.

“Vrlo značajan projekat za nas koji nam omogućava da održimo postojeću uslugu i uvedemo nove usluge, usluge ličnog pratioca i personalnog asistenta sledeće godine, sve zahvaljujući ovakvo vrednoj investiciji koja omogućava da naši korisnici danas imaju preko 1200 kvadrata korisnog prostora koji će pripadati samo njima”, direktor Ustanove “Mara” Miloš Ranđelović.

Gradonačelnica Dragana Sotirovski kazala  je da veruje da je ovo samo početak saradnje sa američkom ambasadom i da je sa Njegovom ekselencijom obavila veoma konstruktivan razgovor po pitanju daljih planova i upoznala ga sa privrednim, obrazovnim, turističkim i kulturnim potencijalima Niša koji je proglašen gradom sa povoljnim poslovnim okruženjem.

“Ovo je jedan od projekata koji Grad Niš ima i dobija od strane Američke ambasade na čemu smo mi veoma zahvalni, istovremeno i ponosni. Verujem da ovo nije kraj, već početak naše saradnje. Saglasili smo se sa tim koliko je dobro sve što je država učinila za ovaj deo Srbije i šta možemo još da uradimo zajedno. Verujem da uz nove ideje možemo mnogo toga da doprinesemo Nišu i okolini”, završava Sotirovski.

Centar “Mara” svakodnevno pohadja oko 80 dece i odraslih sa intelektualnim poteškoćama.

Tokom današnje posete, Hil će posteti i Pravni fakultet gde će svečano otvoriti dve “sudnice” za simulaciju suđenja. U dve rekonstruisane, najsavremenije sudnice uloženo je 99. 000 američkih dolara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com