Sport

Rekonstruisana kuglana u Sportskom centru “Čair”

Niška kuglana u Sportskom centru “Čair” dobila je nove svlačionice, odbojnu gumu i nove kugle, promenjena je kompletna elektrika, odrađeni su molerski radovi, a na rekonstrukciju su se odlučili, kako kaže direktorka Sportskog centra “Čair” Branka Aranđelović, jer Niš trenutno ima tri kuglaška tima koji se takmiče u Ligama Srbije, dok se čak ženski tim takmiči u najvišem rangu takmičenja.

Prema Brankinim rečima, prva kuglana počela je sa radom 1990. godine kao betonska kuglana, a 2007. godine je prvi put renovirana i sada nakon 14. godina ponovo dobija novi izgled.

” U okviru rekonstrukcije sanirane su elektroinstalacije, odrađeni su molersko – farbarski radovi, kupljene su nove kugle, odbojne gume, sanitarija i svalčionice, a invecticija je vredna 500. 000 dinara. SP “Čair” je od sopstvenih sredstava renovirao kuglanu”, kaže Ranđelović.

Kuglana je otvorena i za klubove i za građanstvo u prepodnevnim i popodnevim časovima kada klubovi nemaju svoje termine.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski istakala je zadovoljstvo što se kuglanje u Niš vraća na velika vrata, ali i ističe žaljenje, jer Grad nema dovoljno para kako bi napravli potpuno novu kuglanu koja bi zadovoljila svetske standarde.

“Posebno mi je drago da se sve ovo odvija u nedelji kada smo Svetski prvaci u kuglanju, iako mi je žao mi je što nemamo predstavnike iz Niša, ali važno je što smo svakako prvaci sveta”, objašnjava Sotirovski.

Gradonačelnica se oprobala se u kuglanju i dodala da će se nastaviti ulaganje u sport.

Foto: Gradonacelnica se oprobala u kuglanju

Miljojka Jovanović koja ima 80 godina najstariji je aktivni član kuglaškog kluba “Čair” godina, ne samo u Nišu, već u čitavoj Srbiji.

Trenira punih 35 godina i kroz smeh kaže da ne želi da odustane i da će nastaviti da trenira sve dok se ne napravi nova kuglana.

Veliki zaljubljenik u kuglanje, Gale iz grupe “Kerber”  iskazao je veliku zahvalnost gradonačelnici što je na njegov nagovor uspela da rekonstriše kuglanu.

“Žao mi je što Niš kao regionalni centar nema novu kuglanu. Tvrdim u ime kuglaša da naše mlade nade nemaju uslova da budu šampioni, ovo je veoma zahtevan sport i potrebno je mnogo trenriranja. To je prelep sport koji uključuje glavu i fizikaliju”, objašnjava Gale.

Podsetimo, muška reprezentacija Srbije u kuglanju nedavno je u Poljskoj šesti put je osvojila titulu prvaka sveta, a ženska je nije uspela da se plasira u finale i osvojila 4. mesto.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Bravo za direktorki Caira, najzad je neko poceo da renovira sportske objekte u Cairu, gradonacelnice je to prepoznala i podržava sva ulaganja u sportsku infrastrukturu a ne samo da se daju pare igracima sa strane.Ovo ipak ostaje gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com