Društvo

I REGINA na Trgu za Novu godinu!(VIDEO)

Sarajevski pop  bend “Regina” nastupiće pre “Bijelog dugmeta” u novogodišnjoj noći na Trgu kralja Milana, saznaju nezvanično Niške Vesti.

Ovaj bend, koji se proslavio pesmom “Ljubav nije za nas”, je često i u prošlosti bio predgrupa Bijelom dugmetu.

Regina je formirana 1990. godine u Sarajevu, činili su je  Aleksandar Čović, Denis Čabrić i Bojan Milićević i Davor Ebner.

Iste godine izdaju svoj prvi album pod nazivom “Regina”. Autor tekstova bio je Aleksandar Čović, a tekstovi su mu inspirirani irskim sastavom. S prvog albuma poznati su hitovi “Spavaj”, “Ne pitaj me” i “Kao nekada ona”, a ubrzo su postali nova muzička nada Jugoslavije.

1992. izdali su novi album, Ljubav nije za nas, ali ubrzo je sastav prekinuo s radom zbog početka rata. Između 1992. i 1999. Aleksandar Čović nastavlja s radom sastava u Beogradu i izdaje albume Regina, Oteto od zaborava, Godine lete, Ja nisam kao drugi, Kad zatvorim oči i Devedesete.

Od 2000- do 2006. sastav ne deluje, ali 2006. Čović obnavlja saradnju s pevačem Davorom Ebnerom i tako je grupa ponovo formirana. Uskoro izdaju album Sve mogu ja.

Regina  je svojom pesmom Bistra voda predstavljala Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. u Moskvi. U finalu su nakon sabiranja glasova zauzeli  9. mesto sa 106 bodova.

2009. izdaju svoj 10. studijski album po imenu Vrijeme je. Na albumu se, uz eurovizijsku, englesku i ruski verziju hita Bistra voda, nalazi još 10 novih pesama.

2011 god. izdaju svoj 11. studijski album po imenu ” Kad poludimo”.

Posebno se izdvajaju pesme ” Kad poludimo” za koju je snimljen spot sa poznatom beogradskom glumicom Ninom Jankovic, kao i  ” Ptico mala” u duetu sa Mladenom Vojičićem Tifom, i ” Na Balkanu”.

Izvor: Wikipedia

Bas gitarista i jedan od osnivača “Regine”, Denis Čabrić, preminuo je avgusta ove godine od srčanog udara u 49. godini.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com