Društvo

Redovna nastava najbolja opcija za sve učenike

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić razgovarao je danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata o održavanju nastave od 1. septembra, planovima Ministarstva u narednom periodu, kao i izazovima sa kojima se susreću zaposleni u obrazovno-vaspitnom sistemu.

Ružić je izrazio očekivanje da će sednica Kriznog štaba, na kojoj će biti doneta odluka o modelu nastave, biti održana u najskorijem roku, kao i da će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da naredni sastanak Ružića i predstavnika sindikata bude održan nakon pomenute sednice Kriznog štaba.

Tom prilikom postignuta je saglasnost o tome da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, i istaknuta važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od preduslova da od 1. septembra tako i bude, saopšteno je na zvaničnom sajtu Vlade.

Prvi potpredsednik Vlade je naglasio da se tome najviše i teži, istakavši da je najvažnije zdravlje i dece i zaposlenih i da će se najviše slušati šta zdravstvena struka kaže.

On je podsetio na to da je vakcinanacija civilizacijska tekovina i jedini način da se što pre vratimo uobičajenim aktivnostima, dodavši da razume da i dalje postoje nedoumice koje se mogu rešiti edukacijom i razgovorima sa relevantnim zdravstvenim radnicima.

Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja, rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

Pored ovih aktuelnih tema, na sastanku je bilo reči i o planovima Ministarstva, kada je reč o zakonskoj regulativi za čiju potpunu i uspešnu primenu je važan dijalog sa sindikatima.

Takođe, predstavnici sindikata izrazili su nadu da će se u narednom periodu razgovarati sa resornim ministarstvima o sprovođenju reforme sistema plata u cilju fer i transparentne podele sredstava.

Na sastanku su bili Zvonimir Jović (Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije), Srđan Slović( Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“), Valentina Ilić (Sindikat obrazovanja Srbije) i Slobodan Brajković (Sindikat radnika u prosveti Srbije).

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com