DruštvoEkonomija

Redovi ispred Objedinjene naplate. Preko 90 posto Nišlija redovno plaća komunalne račune

Da su Nišlije odgovorne i da na vreme plaćaju komunalne račune potvrđuju i redovi ispred zgrade u kojoj se nalazi JKP Objedinjana naplata. Redovi su primetno dugi pred kraj roka za isplatu dugovanja kada građani mogu da ostvare i popust na ukupni iznos računa.

Nova povoljnost za građane Niša je i ta što od 1.januara sve komunalne račune mogu da plate na šalterima JKP Objedinjena naplata pa ne moraju da “šetaju” od šaltera do šaltera. Ranije se ova odluka odnosila samo na stambene zgrade, a od ove godine i na individualna domaćinstva.

Foto: JKP “Naissus” Niš

Da Nišlije redovno izmiruju svoje računa potvrđuje i Jelena Stojanović, direktorka JKP Objedinjena naplata.

“Veliki broj Nišlija, oko 90 posto, redovno, svakog meseca, izmiruje svoje račune. Gužve su veće ispred šaltera posebno u periodu kada građani mogu da ostvare popust od 5 posto za naplatu komunalnih usliga”, kaže Jelena Stojanović.

Osim na šalterima objedinjene naplate građani svoje račune za komunalne uslige mogu da plate i elektronskim putem. Direktorka Objedinjene naplate poziva građane da, ukoliko su u mogućnosti račune plate elektronskim putem, jer bi se na taj način smanjili redovi ispred šaltera.

“Građani sve informacije mogu da dobiju jednostavnim upitom putem mejla koji ne nalazi na našoj internet stranici. Na raspolaganju im je i kol centar koji radio d 7 do 19 sati tako da mogu i na taj način da dobiju informacije. Ukoliko upute mejl, potrebne informacije dobiće za petnaestak minuta”, kaže Jelena Stojanović.

Računi mogu da se plate i na šalterima u gradskim oštinama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com