DruštvoVirus Korona

Redovi ispred apoteka (FOTO)

Prvi dan vanredne situacije u Nišu, čini se da najstariji naši sugrađani nisu baš ispoštovali preporuke Vlade Srbije da ostanu u svojim kućama. Ponovo su se našli u redovima, ali ovog puta ispred apoteka.

Gotovo da nema apoteke u Nišu ispred koje ekipa Niških Vesti nije primetila gužvu. Šta kupuju? Pitali smo se, a prema rečima apotekara “kupuju sve”.

“Traže lekove, sredstva za dezinfekciju, maske, vitamine, šta da vam kažem kupuju sve”, rekla je apotekarka Niškim Vestima.

Foto: J.L.

Građani sa druge strane kažu da piju redovnu terapiju i da bez lekova ne mogu da ostanu. Ističu da su zainteresovni i za preparate za jačanje imuniteta.

Iako su make “planule” još prošle nedelje, danas u gradu gotovi svi šetaju bez maski. Pravila se pridržavaju samo javne ustanove, pa su one ograničile broj prisutnih u prostoriji, kao i razdaljinu kada se čeka u redovima. U prodavnicama i radnici na šalterima rade sa maskama i rukavicama, prostorije se kažu redovno dezinfikuje, a u po nekim bankama i za klijente je na samom ulazu postavljen asepsol za dezinfekciju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com