Društvo

Reciklomat na Keju prikupio potrebnu količinu ambalaže, Nišlije očekuje koncert

Reciklažom do koncerta

Prvi reciklomat – pametna mašina za odvajanje i sortiranje ambalažnog otpada koja postavljena je na niškom Keju u neposrednoj blizini Oficirskog doma približila se brojci od 100. 000 jedinica recikliranog otpada u vidu flašica, a kao što je obećano, kad se dostigne ta cifra, Nišlije će biti nagrađene koncertom.

Ova pametna mašina se sastoji iz dva dela koji će da sortira staklo, PET ambalažu i aluminijumske limenke, a konstantno će biti i pod video – nadzorom.

Postavljanje reciklomata ima cilj da kroz eko izazov motiviše mlade da recikliraju otpad koji ostavljaju iza sebe, pogotovo u letnjem periodu.

“Mladi nam se mogu obratiti za svojim željama kada budemo sakupili adekvatnu količinu otpada. Na keju ima dosta okupljanja i nakon njihovog okupljanja nastaje lom i nažalost ružna slika. Reciklomat je bio namenjen kako bi naučili mlade da ne ostavljaju otpad za sobom, već ih sortiraju u adekvatne posude”, izjavila je Ivana Popović iz JKP “Mediana”.

Foto: V.M.

Mladi svoje predloge za koncert mogu da šalju Klubu za osnaživanje mladih 018.

Eko projekat pokrenut je u saradnji sa JKP Mediana, Sekopak-om, nevladinom organizacijom KOM 018 i uz podršku Grada Niša.

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Е браво! Конацчно нешто паметно! Почињем полако да вјерујем да ова нација (и држава) ступа на прави пут – јер знате како је: Чистоћа је мерило насше свестности и културе. Увек говорим: Колико нам је чиста душа (дух) толико нам је чиста и природна околина, и обрнуто! Позз.. немојтен стати!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com