HronikaPolitika

Rebić: Pored vozača za nesreću možda odgovorni i nadležni. Mihajlović: Rebić neprecizan u izjavama

Direktor policije Vladimir Rebić u vezi sa saobraćajnom nesrećom u Donjem Međurovu, u kojoj je život izgubilo pet osoba, gostujući na RTS-u rekao je da je krivica na vozaču, ali da on nije jedini koji je pogrešio, već smatra je bilo propusta i u lokalnoj samoupravi, Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Železnici.

“U konkretnoj situaciji vozač autobusa nije postupio u skladu sa pravilima da propusti šinsko vozilo. Imao je i znak “Stop” koji ga obavezuje da stane i propusti vozilo. Druge konkretne razloge istraga će pokazati u narednom periodu. Međutim, treba imati na umu da vozač još uvek nije saslušan zbog teškog zdravstvenog stanja”, rekao je Rebić.

On je dodao da u skladu sa važečim odredbama Zakona o bezbednosti u saobraćaju, upravljač puta je bio u obavezi da postavi adekvantu saobraćajnu signalizaciju, koja, po njegovim rečima, podrazumeva i svetlosni saobraćajni znak koji upozorava vozača na nailazak mesta gde se put ukršta sa prugom.

“Istraga se dalje usmerava prema lokalnoj samoupravi jer nisu adekvatno obezbedili pružni prelaz. Mogući dalji koraci su i utvrđivanje odgovornosti nadležnih organa koji nisu kontrolisali rad lokalne samouprave”, zaključio je Rebić.

Zorana Mihajlović: Rebić bio neprecizan u izjavama

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović za Radio Slobodna Evropa navela je da nije sigurna da je direktor policije bio precizan u izjavi i da smatra da ne raspolaže potpunim informacijama.

“Slušajući deo izjave direktora policije u kojem se pominje Železnica i Ministarstvo, nisam sigrna da je bio potpuno precizan i da je raspolagao potpunim informacijama. Ali da sačekamo kraj istrage, onog trenutka kada se budu znali odgovorni, oni će odgovarati”, izjavila je ministarka Mihajlović za Radio Slobodna Evropa.

Ona je navela da, ako istraga utvrdi da ima još odgovornih, oni ne samo da će podneti ostavke, već će biti i krivično gonjeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com