Ekonomija

Rebalansom umanjen budžet Grada za 10, 5 miliona dinara

U Gradskoj kući danas održana je sednica o utvrđivanju Predloga odluke o izmenama Odluke o budžetu Grada Niša za 2021. godinu.

Prvu izmenu ovogodišnjeg budžeta Gradsko veće je usvojilo na današnjoj sednici, a razlog za rebalans je, kako navode, uravnoteženje budžeta.

“Budžet Grada Niša za 2021.godinu koji iznosi, oko 11,8 milijardi dinara, rebalansom će biti smanjen za oko 10,5 miliona. Najveća smanjenja su za projekte izgradnje akva-parka i naselja Ardija i uređenja Tvrđave”, istakla je  v.d. načelnika Uprave za finansije Nina Ilić.

Prema rečima Dušana Radivojevića, direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, krajem prošle godine nije pronađeno idejno rešenje koje bi jasno definisalo potrebne finansije za akva-park.

Transparentno smo prošli kroz taj proces i dobili idejno rešenje. Zavod za urbanizam je izradio projekat i prošao javnu prezentaciju kod Komisije, sad je potpuno jasno koja sredstva je potrebno budžetirati kroz naredne tri godine i u skladu sa tim je rebalansom budžeta ta pozicija trpela promene.

“Budžetska sredstva koja su planirana u ovoj godini nisu dovoljna zbog uslova Zavoda za zaštitu spomenika i Ministarstva kulture, gde je tražena arheologija, što povećava za više desetina miliona celu investiciju. Ovaj projekat će morati da pretrpi reviziju, a nakon toga ćemo ući u realizaciju”, završio je Radivojević.

Dušan Radivojević,(KLERP) foto: B. LJ.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com