Društvo

Realizacija avio saobraćaja na liniji Niš – Šarl el Šeik moguća na proleće

Uspostavljanje putničkog i kargo avio saobraćaja iz Niša ka Šarm el Šeiku i obrnuto, moguće je realizovati do proleća, najavljeno je u Regionalnoj privrednoj komori Niš.

Na sastanku u Privrednoj komori u Nišu na  kome je prisustvovala delagacija Južnog Sinaja i amabasada Egipta u Srbiji, razmatrano je uspostavljanje putničkog i avio saobraćaja između Niša i Šarm el Šeika.

Kako ističe gradonačelnica, iz ovih krajeva ima ljudi kiji vole Egipat, a to se pokazalo po broju prodatih aranžmana naših turističkoh agencija koje rade preko Beograda, jer iz Beograda postoje redovne linije i za Kairo i za Šarm el Šeik i mogućnost našuh agencija da se dogovore da  sa našeg aerodroma podignutu, takozvane čarter letove.

Najavljen je sastanak sa Ministrastvom saobraćaja u Beogradu kako bi se dogovorilo o svemu neophodnom.

“Naši privrednici imali su mogućnost da prezentuju i pokažu šta sve Niš i okolina mogu da ponude, kako bi saradnja bila što uspešnija”, rekla je gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski.

Pored uspostavljanja avio prevoza, delagijacija je zainteresovana i za ulaganja u banjski turizam i ekstremne sportove, pre svega paraglajnidga.

“Niška Banja je veoma zanimljiva za razvoj spa i zdravstvenog turizma i zbog toga želimo da u nju ulažemo. Imamo posebno interesantne investitore i oblasti turizma i puno ideja, radujemo se da naši eksperti i eksperti iz Niša razemene iskustva”, rekao je Haled Fuda, guverner Južnog Sinaja.

Još smo u stegama zbog pandemije, ali se nadam da će već na proleće postojati linija izmedju Egipta i aerodroma Niš. Do sada postoji osam linija, dva puta nedeljno iz Beograda, ističe Aleksandar Milićević direktor Regionalne privredne komore Niš.

Dnodnevna poseta ove dve delegacije završila se obilaskom Naučno – tehnološkog parka u Nišu.

Članovi delegacije su izrazili zainteresovanost za osnivanje jednog mini naučno-tehnološkog parka u Šarm el Šeiku u sklopu tamošnjeg univerziteta uz stručnu podršku Naučno-tehnološkog parka i Univerziteta u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com