DruštvoKultura

REAGOVALA KOMUNALNA POLICIJA: Muzika iz kafića ometala Horske svečanosti

Svi kafići u niškoj Tvrđavi obavešteni su na vreme da zbog održavanja Internacionalnih horskih svečanosti glasniju muziku mogu da puštaju tek od ponoći, kako ne bi ometali ovu veliku gradsku manifestaciju. Međutim, jedan od kafića je pustio muziku u toku održavanja Horskih svečanosti, pa je morala da reaguje komunalna policija.

Niški kulturni centar, kao organizator 27. Internacionalnih horskih svečanosti u Nišu, na vreme je poslao dopise svim nadležnim službama (između ostalog i Komunalnoj inspekciji GO Crveni krst) o tome da se program manifestacije na Letnjoj pozornici u Tvrđavi svake večeri, od 5. do 8. jula, odvija počev od 20.30, pa najkasnije do ponoći, saopštili su iz NKC-a.

Komunalna inspekcija GO Crveni krst reagovala je u skladu sa tim dopisom i blagovremeno izvestila kafiće u niškoj Tvrđavi da muziku mogu da puštaju tek od ponoći, kako ne bi ugrozili odvijanje glavnog programa horskih.

“Na otvaranju manifestacije se desilo da je oko 22.30, iz potpuno neobjašnjivih razloga, jedan od kafića zabunom pustio muziku u terminu za koji je važila zabrana Komunalne inspekcije GO Crveni krst. Energičnom reakcijom organizatora manifestacije, Niškog kulturnog centra, Komunalne inspekcije GO Crveni krst i Komunalne policije Grada Niša zaustavljeno je glasno emitovanje muzike u kafiću i sprečeno ometanje programskih aktivnosti na Letnjoj pozornici, a prekršioci naloga Komunalne inspekcije GO Crveni krst suočiće se sa odgovarajućim prijavama nadležnih organa”, ističu organizatori.

Oni napominju da su ponovo upozorili kafiće o terminnu održavanja IHS i najavljuju da će istim takvim energičnim reakcijama sprečiti bilo kakvo slično remećenje programa, dok će se eventualni prekršioci suočiti sa veoma ozbiljnim prijavama i kaznama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com