Ekonomija

Razvojni program EU PRO pomaže multietničkim sredinama

Predstavnici razvojnog programa EU PRO pozvali su organizacije civilnog društva i lokalne samouprave sa područja juga Srbije da konkurišu za dodelu bespovratnih sredstava u okviru javnog poziva za jačanje socijalne kohezije i inkluzije u multietničkim opštinama.

Savetnica tog programa Biljana Kerić istakla je da na konkurs obuhvata 32 multietničke lokalne samouprave, a da ukupan iznos raspoloživih sredstava na javnom pozivu iznosi 400.000 evra.

„Osnovni ciljevi poziva su poboljšanje socio-konomskog položaja ranjivih grupa, bolja integracija nacionalnih manjina i unapredjenje multietničkih odnosa“, izjavila je Kerić.

Ona je kazala da će organizacije civilnog društva, opštine i gradovi koji budu dobili bespovratna sredstva moći da reše urgentna pitanja koja se tiču, recimo, socijalne zaštite i ekonomskog osnaživanja ugroženih kategorija stanovništva, pristupa obrazovanju i zdravstvu.

Kerić je podsetila da je pomenuti javni poziv otvoren krajem oktobra i važiće do 5. decembra ove godine. Maksimalni iznos odobrenih sredstava za medjuopštinske projekte iznosiće 30.000 evra, a za projekte pojedinačnih opština 15.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com