Ekonomija

Razvoj Aerodroma “Konstantin Veliki” doprineće i razvoju privredne i turističke ponude Niša

Na sastanku gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, direktora JP “Aerodromi Srbije” Mihajla Zdravkovića i direktora Regionalne privredne komore Aleksandra Milićevića dosadašnja saradanja između Grada i Aerodroma ocenjena je kao odlična i procenjeno je da se još mnogo toga može zajednički uraditi kako bi se, pre svega, povećao broj stranih turista.

Gradonačelnik Niša kazao je da su se razgovori odvijali prvenstveno oko toga kako se može poboljšati putna infrastruktura na aerodromu, prilazi, signalizacija, ali i ponuda grada.

“Razgovarali smo i o tome kako možemo poboljšati informacije, ponudu grada koji ima značajne kulturne i istorijske objekte koji se mogu obići i sve druge informacije koje su od značaja za turiste. Jednostavno, lakši pristup informacijama i ono što mi, kao grad, možemo da im ponudimo”, izjavio je Bulatović.

Zdravković je poručio da je odlična saradnja sa Gradom nastavljena i nakon što je Aerodrom prešao u vlasništvo države. On je dodao da se očekuje još projekata na Aerodromu “Konstantin Veliki”.

Foto: Pres služba gradonačelnika Niša

“U četvrtak smo potpisali ugovor sa kompanijom za izradu projektno-tehničke dokumentacije nove terminalne zgrade. Ona će biti pored postojeće i biće proširena najmanje 5 hiljada kvadratnih metara. Očekujemo da u toku ove godine završimo sve pripremne i istražne radove i da pripremimo građevinsku dozvolu, kako bismo već sledeće godine mogli da krenemo sa izgradnjom nove terminalne zgrade. Takođe smo u postupku izrade projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju poletno-sletne staze, jer od 2002. godine nije ulagano u osnovnu stazu, odnosno u pistu. Radimo i na instalaciji sistema svetlosnog obeležavanja koji će paralelno sa završenim sistemom navigacije stvoriti jedan jedinstveni sistem koji će značajno poboljšati kvalitet prihvata i otpreme vazuhoplova u uslovima smanjenja vidljivosti”, kazao je Zdravković.

Milićević je ocenio da je Aerodrom u Nišu izuzetan privredni potencijal, koji još uvek nije u potpunosti iskorišćen.

“Već u petak imaćemo jedan jako ozbiljan sastanak sa gradonačelnikom, vlasnicima hotela i organizatorima manifestacija u našem gradu, kako bismo razgovarali na temu kako da podstaknemo veći broj manifestacija i uopšte sadržaje i održimo turiste na više od jednog dana”, izjavio je Milićević.

Gradonačelnik je istakao da je Aerodrom doprineo povećanju broja turista i istakao da je cilj da se turisti zadže više od jednog dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com