Društvo

Razvijanje lokalnih usluga za decu za teškoćama u razvoju uz podršku UNICEF-a

U Gradskoj kući je održan prvi intersektorski sastanak grada Niša povodom upoznavanja i dogovora oko unapređenja kvaliteta lokalnih usluga za decu sa teškoćama i smetnjama u razvoju i njihovim porodicama , uslugama dnevnog boravka, pomoć u kući, savetovališta za porodicu kao i drugih inovativnih usluga.

Sastanku je prisustvovala zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović kao i Denijela Nešić, pomoćnica direktora Doma zdravlja Niš i profesionalci Razvojnog savetovališta.

Prema rečima Dušice Davidović potvrđena je potreba za uspostavljanjem saradnje između svih opština i relevantnih institucija u Nišavskom okrugu radi unapređenja saradnje u pružanju usluga svoj deci sa teškoćama i smetnjama u razvoju i njihovim porodicama.

Dogovoreno je i proširenje saradnje u okviru postojeće intersektorske usluge porodično orjentisane rane intervencije kojom koordiniše Dom zdravlja Niš. Podržana je inicijativa rada dnevnog boravka i usluge pomoć u kući ali su se prepoznale i potrebe za uslugama koje su usmeren na starije kategorije dece. Usluga Predah ponuđena je dodatno kao otvorena za promociju i veće korišćenje od strane roditelja.

Unapređivanje ovih usluga realizovaće se u naredne dve godine u saradnji sa Unicefom Srbija kao intergralni deo Programa PRO – Lokalno upravljanje za ljude i prirodu, koji zajednički sprovode Agencije Ujedinjenih nacija u Srbiji u saradnji sa Valdom Republike Srbije i uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com