Virus KoronaZdravlje

Različite cene testiranja na koronavirus u Srbiji. Niš među najjeftinijima

Testiranje na zahtev građana na novi koronavirus je počelo po Institutima za javno zdravlje u čitavoj Srbiji. Iako je najavljivana cena od 6.000 dinara, ipak, ona se razlikuje od Instituta do Instituta. Najskuplji je Zavod za javno zdravlje Pančevo, dok je Institut za javno zdravlje Niš među najjeftinijima.

 

Direktor Institut za javno zdravlje u Nišu dr Miodrag Stojanović rekao je Niškim Vestima da je cena testa na zahtev, za one građane kojima je neophodan negativan rezultat zbog putovanja 6.000 dinara.

“Svi oni koji putuju, ili državljani Srbije koji dolaze iz instranstva, da ne bi bili u izolaciji 14 dana imaju mogućnost da se na lični zahtev testiraju i da im se izolacija prekine ukoliko su negativni”, kazao je Stojanović.

 

On je objasnio da nije neophodno da se za ovakve testove najavljuju telefonom.

“Oni mogu da dođu u bilo kom periodu u Institut, mi testiramo, a rezultate dobijaju odmah sutradan”, istakao je Stojanović.

Cena testa u pančevačkom zavodu je 8.225 dinara. U Nišu, Vranju i Somboru cena je 6.000 dinara.

U cenu je uključeno uzorkovanje, testiranje i izdavanja sertifikata. Testiranje biti besplatno isključivo za potrebe putovanja za maloletne državljane Srbije, studente – državljane Srbije, studente pripadnike srpske nacionalne manjine koji su državljani susednih zemalja i Slovenije, a koji studiraju u Srbiji.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com