Politika

Razgovor sa evropskim parlamentarcima o izbornom procesu

Predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, Samir Tandir i narodni poslanik ispred Ujedinjene seljačke stranke Milija Miletić razgovarali su sa evropskim poslanicima povodom međustranačkog dijaloga i izbornih uslova.

Govorilo se o tome da izborni uslovi mogu da budu bolji, a razgovori će biti nastavljeni naredne nedelje za kada je na učešće pozvan i predsednik Narodnog parlamenta Ivica Dačić, gde se čitava priča odnosi na one stranke koje ne žele učešće stranaca, ali i stranke koje žele da učestvuju u oba dijaloga.

Sa Miletićem i Zukorlićem razgovarali su evropski poslanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i bivši evroparlamentarci Eduard Kukan i Knut Flekenštajn.

Razgovori su tekli u pravcu kako bi dijalog mogao da bude organizovan, a da bude najuspešniji, istakli su sagovornici. Biće predata i pisana platforma predsedniku Narodne skupštine i poslata je evropskim posrednicima.

“Mislim da je moguće unaprediti izborni postupak i zaštiti sami poredak što i jeste smisao da se omogući da ljudi rasterećeno izađu na izbore, daju svoj glas i da taj glas dođe tamo gde su ga namenili”, poručio je Zukorlić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com