Stari Niš

Razglednica stara četiri decenije razgalila Nišlije, na njoj letnja bašta hotela u Niškoj Banji

Niški hroničar Vukadin Dimitrijević koji ima kolekciju sa više od 10.000 slika, spisa i dokumenata grada koji svedoče o bogatoj istoriji našeg rada, ima i zavidnu kolekciju niških razglednica.

Rado ovaj Nišlija pokaže svoje „bogatstvo“ – arhivskog materijala koji čuva. Među ostalim dokumentima Dimitrijević ima i veliki broj razglednica koje zadive sugrađane koji stari Niš znaju samo sa slika.

Ona koja je baš oduševila Nišlije je razglednica na kojoj je „Letnja bašta restorana „Ozren“ u Niškoj Banji“ a ova razglednica je iz 1983. godine.

Vukadin Dimitrijević u svojoj kolekciji ima i kako kaže najstariju razglednicu Niške Banje iz 1900. godine.

Foto: Vukadin Dimitrijević

Ipak, ona koja je možda većini poznata je i razglednica iz 1975. godine na kojoj je sam centar Niša – panorama Trga kralja Milana.

Foto: Vukadin Dimitrijević

Vukadinov kofer broji više od 10.000 starih fotografija Niša – on kaže da to više nije pasija, već opsesija (VIDEO)

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Eto, sve je to lepo, ali, pošto nigde nena slike iz Soecijslne psihijatrijske bolnice u z. Gornha Toponica, Klinike za osijatriju i Klinike za neurologiju (sve u s. Gornja Toponica), kao i kaldrme, koha je išla do tih mesta-sve to govori o odnosu prema zdravstvu, kako su se, po truckavoj kaldrmi, u s. Gornja Toponica, vozili bolesnici sa izlivom krvi u mozak, i kako, i tada, pa i sada, Niš nema Zavod za cerebro-vaskularne bolesti (a, Beigrad, makar u nekadašnjem hiteku, ima Zavod za cerebro-vaskularne bolesti „Sveti Sava“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com