HronikaRegion

Rasvetljeno razbojništvo od pre dve godine kada je pretučena i opljačkana porodica u Aleksincu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, intenzivnim radom, rasvetlili su razbojništvo počinjeno pre oko dve i po godine i podneće krivičnu prijavu protiv četrdesetogodišnjeg muškarca iz Loznice, osumnjičenog za ovo krivično delo.

 

“Sumnja se da su on i još tri osobe za kojima policija intenzivno traga, 8. septembra 2018. godine, tokom noći, ušli u jednu kuću u okolini Aleksinca, u kojoj su spavali ukućani starosti 71, 52 i 21 godinu, vezali ih i zadali im više udaraca, tražeći da im daju zlato i novac”, saopštila je policija.

Potom su iz kuće uzeli 30 zlatnika, zlatno prstenje, lančiće, narukvice, priveske, dva sata i manju sumu novca i pobegli.

Policija je operativnim radom identifikovala osumnjičenog koji se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog drugog krivičnog dela.

Da podsetimo, razbojnici su upali u sobu ovoj porodici dok su spavali i stavili su im ruke na usta, govorili su tada medijima. Tražili su novac, a onda počeli i da ih udaraju pesnicama. Nedugo zatim u sobu je uleteo još jedan razbojnik koji je doveo i njihovog sina koji je bio na spratu.

Kada su uvideli da u kući nema novca, pitali su gde je zlato, uz pretnje kako će ih sve unakaziti, i kako će povrediti i njihovu unuku koja je u Nišu.

Tu se mučenje nije završilo, već su uzeli peglu, uključili u struju i počeli da prže ukućanku po telu. Napustili su kuću tek kada su odneli aktovku punu zlata, čak su im poskidali i venčane burme, sat, unuku su polomili lap top, odneli mobilni telefon.

Upali kroz prozor “na kip”

Maskirani razbojnici upali su, kako tvrde iz porodice kroz prozor u prizemlju kuće, koji je bio otvoren “na kip”. Oni dodaju i da ne znaju ko je mogao da ih opljačka i brutalno pretuče, ali i da je za ovaj nakit koji su posedovali znao tek mali broj ljudi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com