HronikaVirus Korona

Rasturena žurka sa 180 ljudi

“Komunalna milicija je u saradnji sa PU Niš, upravo rasturila “kovid” žurku u jednom niškom restoranu gde je zatečeno 180 ljudi!” objavila je večeras na svom Fejsbuk profilu gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Kazala je da će vlasniku osim prekršajnog naloga biti podneta i krivična prijava.

“Objekat je zatvoren na 72 sata. U KC Niš i dalje je mnogo ljudi na respiratorima, a bilo je i onih koji na žalost, nisu dočekali jutro!”, istakla je Sotirovski.

Štab za vanredne situacije grada Niša ocenio je juče da je epidemiološka situacija u tom gradu vanredna sa pretnjom da predje u katastrofalnu i da se od početka epidemije beleži najoštriji rast broja zaraženih korona virusom.

Gradski štab naložio je nadležnim službama rigoroznu kontrolu i nadzor u poštovanju propisanih epidemioloških mera – pojačan rad Komunalne milicije i komunalnih inspektora uz asistenciju pripadnika Policijske uprave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su T. S. (1974) iz Merošine zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, potvrdila je PU Niš medijima.

Preciziraju da je policija u jednom ugostiteljskom objektu čiji je osumnjičeni vlasnik, zatekla oko 150 osoba što je suprotno epidemiološkim merama koje su na snazi.

Takođe, u lokalu je bila puštana muzika posle 17 časova.

Policija je o događaju obavestila i komunalnu miliciju, koja je naložila da se objekat zatvori na 72 sata i preduzela dalje mere iz svoje nadležnosti.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com