Kultura

Rastko Janković: Svi glumci su pozvani na Filmske susrete u Nišu

Predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije i novi član Saveta Filmskih susreta, glumac Rastko Janković, kaže da su pozvani i glumci koji ove godine imaju i koji nemaju filmove.

 

“Dešavalo se i meni da nemam film i po nekoliko godina, pa dođem u Niš jer sam član Udruženja”, rekao je Janković i dodao da “garantuje da će na otvaranju biti više glumaca nego prošle godine”.

Po Jankovićevim rečima i ovog avgusta dešava se da je puno glumaca na odmoru, a ima i onih koji intenzivno rade.

“Gledano iz drugog ugla, sjajno je što glumci rade i to je opravdano odsustvo. Mislim da bi svi trebalo da imaju osećaj da treba da dođu u Niš, jer to je naš, glumački Festival”, naglasio je glumac.

“To je iskazivanje poštovanja, jer mi to baštinimo, od svih velikana iz 1965. godine do današnjih dana. Кo je u prilici, nadam se da će doći, svi su pozvani”, dodao je.

Janković je prvi put ove godine u Savetu Festivala i o radu Saveta kaže da je “konsutruktivna varijanta”.

Кao glumac koji je rado dolazio na Filmske susrete, dodaje da su “sve to ljudi koji poznaje još od 1996. godine”, kada je dobio prvu glumačku nagradu. Nagradu u Nišu dobio je za najbolje debitanstko ostvarenje u filmu Rođeni sjutra, a iste godine proglašen je glumcem 31.Festivala glumačkih ostvarenja.

Rastko Janković je rođen 8. aprila 1972. godine u Parizu, a u Beograd se sa porodicom preselio kada je imao deset godina.

Završio je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Predraga Bajčetića. Popularnost je stekao ulogama u filmovima Lajanje na zvezde, Tango je tužna misao koja se pleše, Rođeni sjutra, kao i u TV seriji Ubice mog oca.

Pored srpskih, glumio je u nekoliko francuskih filmova, a devedesetih godina bavio se muzikom. Njegov kum je Đorđe Davd.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com