Virus Korona

Raste broj zaraženih korona virusom

U Nišu je prema podacima niškog Doma zdravlja korona virus juče potvrdjen kod 107 osoba, što je dvostruko više nego krajem prošle godine, odnosno trostruko više nego početkom decembra.

Broj pacijenata u kovid ambulantama u Nišu juče je premašio 1.000, a čak 611 lica prvi put se javilo lekaru zbog tegoba poput povišene temperature i kašlja.
Usled povećanja broja obolelih niški Dom zdravlja je od danas produžio radno vreme kovid ambulanti “Duvanište” i “Čair” do 22.00, a do 22.00 produženo je i radno vreme dečije kovid ambulante u centralnom objektu Doma zdravlja.
Kovid ambulanta u naselju Branko Bjegović, koja je zatvorena 25. decembra, ponovo je danas otvorena. U Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu trenutno je hospitalizovano 56 obolelih, od kojih je petoro priključeno na respirator, zbog veoma teškog opšteg stanja. Broj obolelih od korona virusa u Nišu je počeo da raste 24. decembra, a lekari očekuju drastično povećanje broja obolelih narednih dana zbog masovnih proslava Nove godine, kako u restoranima i kafanama u Nišu, tako i proslava u turističkim centrima u inostranstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com