Virus KoronaZdravlje

RASTE BROJ pacijenata u niškim kovid ambulantama

Samo u ponedeljak ove nedelje lekari niškog Doma zdravlja obavili su 576 pregleda, 120 rendgenskih snimaka i gotovo 300 laboratorijskih analiza u okviru trijažnog kovid centra.

Prema rečima direktora Doma zdravlja, profesora dr Milorada Jerkana, ovi podaci ne idu u prilog poboljšanju epidemiološke situacije. On dodaje da je  Dom zdravlja Niš, usled sumnje na koronavirus, spreman da u toku dana uradi i 500 laboratorijskih analiza i 200 rendgen snimaka

“To jasno ukazuje da trenutna situacija u Nišu nije kako treba i može se reći da mahom nije dobra”, kaže dr Milorad Jerkan.

Problem je, kako on kaže, što među obolelima sve više ima mladih između 25 i 35 godina starosti. Tesiranja se obavljaju u dve kovid ambulante, a lekari rade u tri smene.

“Trudimo se da pružimo maksimalni komfort svim našim korisnicima i da imaju maksimalne uslove. Čeka se maksimalno 15 do 20 manuta, ovde u Kovid ambulanti u Duvaništu, dok se u centralnom objektu Doma zdravlja ne čeka uopšte”, objašnjava Jerkan.

On dodaje da je Dom zdravlja Niš spreman da u toku dana uradi 1000 pregleda usled sumnje na koronavirus, 500 laboratorijskih analiza i 200 rendgen snimaka.

Radno vreme kovid ambulanti je od 7 do 22 sata. U tri smene u Kovid ambulanti u Duvaništu radi ukupno 18 lekara, 18 sestara, devet laboranta, a sličan broj je i u domu zdravlja.

Opremanju ambulante pomogla je Vojska Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Sta lupa ovaj? Ko ce bre da izbocka tolike ljude, ko ce da slika tolike ljude, samo mu je samopromicija bitna i licni uspeh a radnike izrabljuje i vrsi neverovatan mobing nad njima. Lekari rade bez pecata, radnici bez nadoknade sto su u zarazi, cista prljava zona ne postoji.Eto protiv koga treba da protestvujete, bahatih SNS kadrova a ne Vucica.Sramota da te je Milorade sta si postao.Od plasljivka pre 7 godina do bahatog baje koji na sebe samo misli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com