Virus KoronaZdravlje

Raste broj pacijenata u kovid bolnicama. Dnevna potrošnja kiseonika kao mesečna pre epidemije

Broj obolelih u kovid bolnicama u Nišu i kovid bolnici u Kruševcu raste, a potrošnja kiseonika na dnevnom nivou sada je jednaka mesečnoj potrošnji pre izbijanja epidemije korona virusa, izjavio je direktor Univerzitetskog kliničkog centra Niš (UKC) Zoran Perišić.

Prema njegovim rečima, u Kliničkom centru u Nišu mesečno se potroši izmedju sedam i devet tona kiseonika, a u bolnici u Kruševcu osam tona.

Perišić je kazao da je treći sprat u novoj zgradi Kliničkog centra prošle nedelje vraćen u kovid sistem, a namera uprave UKC-a je da zadrži prvi i drugi sprat u van kovid sistema, jer se na tim spratovima nalaze ortopedija, neurohirurgija, kao i sve hirurške i internističke klinike.

Foto: B. Lj.

“Ukoliko broj hospitalizovanih pacijenata bude rastao, Ministarstvo zdravlja i Krizni štab će verovatno razmotriti otvaranje neke nove Kovid bolnice u Nišu”, izjavio je Perišić.

 

Kako je kazao, to je neko “logično rešenje”, jer je neophodno da se bolnički kapaciteti u Kliničkom centru sačuvaju za lečenje nekovid pacijenata sa juga Srbije, pošto se i dalje najviše umire od srčanih bolesti, a ne od korona virusa.

Perišić je dodao da je borba protiv raka i dalje jedan od prioriteta zdravstva.

Prema podacima UKC Niš, u kovid bolnicama te ustanove juče se nalazilo 236 pacijenata, pre samo nedelju dana broj hospitalizovanih pacijenata bio je 206, a pre dve nedelje 151.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com