Virus Korona

Raste broj kovid pacijenata u niškom Kliničkom

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 133 pacijenta. Kod 79 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 4 su priključena na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 12 pacijenata. Kod 4 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

U 3 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno je hospitalizovan 64 pacijent. Kod 53 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close