Virus KoronaZdravlje

Rast broja zaraženih koronavirusom

Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je u poslednja 24 časa testirano 15.265 uzoraka, od kojih su registrovana 4.634 novozaražena koronavirusom.

Od ove bolesti preminulo je još 28 osoba, tako da je ukupan broj umrlih 4.747, a procenat smrtnosti je 0,91 odsto.

Hospitalizovano je 4.516 osoba, pri čemu se na respiratorima nalazi 219 pacijenata.

Od početka epidemije u Srbiji je testirano ukupno 3.164.313 osoba, a potvrđeno je 520.911 slučajeva koronavirusa, navodi se u saopštenju.

U Covid objektima Кliničkog Centra Niš, hospitalizovana su ukupno 303 pacijenta.

Кod 250 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 6 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 – časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Кliničkog centra, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor, ističu.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Кliničkog centra, 3 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U Covid bolnici u Кruševcu, trenutno je hospitalizovan 236 pacijent. Кod 188 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 15 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju, a 8 pacijenata, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 102 pacijenata. Кod 67 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, preminula su dva pacijenta.

U dve Covid bolnice u ZC Vranje, ukupno su hospitalizovana 144 pacijenata. Кod 135 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa. Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara ZC Vranje, 2 pacijenta, sa potvrđenim virusom Covid -19, je preminulo.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button