Servisne

Raspored bogosluženja za vreme Božićnih praznika

Raspored bogosluženja za Badnji dan i Božić.
Saborna crkva

Na Badnji dan od 7:30 časova Jutrenje i u nastavku Sveta liturgija, potom od 15:30 bdenje i u produžetku paljenje badnjaka. Prvi dan Božića ponoćna liturgija koja počinje u ponoć, Sveta arhijerejska liturgija u 8:30 časova i večernja služba od 17 časova. Drugi dan Božića (Sabor presvete Bogorodice) liturgija od 8:30 uz večernju službu, kao i trećeg dana (Sveti Stefan) sa početkom u 7:30 i večernju službu od 17 časova.

Hram Svetog cara Konstantina i carice Jelene 

Na Badnji dan 6. januara biće služena sveta liturgija u 8 časova. Na Božić 7. januara prva Sveta Liturgija od ponoći, druga Sveta Liturgija od 8 časova. Svete liturgije biće služene u 8 časova i 8. januara na praznik Sabor Presvete Bogorodice i 9. januara na dan Svetog Stefana.

Hram Svetog Nikole 

U subotu, na Badnji dan Liturgija Sv. Jovana Zlatoustog u 08:30 časova, zatim osvećenje i paljenje Badnjaka sa posluženjem u 16 časova. Praznično Bdenije u 17.00 časova. Na Božić Sveta liturgija od 8:30 časova i večernja od 17 časova. Isti termini Svetih liturgija i u ponedeljak i utorak-kada će se rezati slavski kolač od 7:30.

Crkva Svetog Pantelejmona 

U porti crkve Svetog Pantelejmona na Badnji dan u 16 časova tradicionalno paljenje badnjaka. Tom prilikom, prisutni građani i pravoslavni vernici učestvovaće u lomljenju božićne česnice koju su u zajedničkoj organizaciji pripremile Opština Pantelej i Pantelejska crkva. Najsrećniji među njima, koji odlomi paricu, dobiće specijalni dar od Opštine-zlatnik sa pravoslavnim motivima u slavu najradosnijeg hrišćanskog praznika – Hristovog rođenja.

Raspored svih Bogosluženja možete pogledati OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com