Društvo

Raspisivanje konkursa za sprovođenje mera energetske sanacije na teritoriji Niša

Grad Niš preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj raspisao je konkurs za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije u domaćinstvima na teritoriji grada Niša. Predviđena sredstva su ukupno 19 miliona dinara, od koji je Grad je opredelio sredstva od 10 miliona dinara, a Ministarstvo rudasrtva i energetike dodatnih devet miliona.

Definisane su pet mera efikasnosti. Potrebna dokumentacija se sastoji od prijemnog obrasca, potpisana izjava i ateste za materijale koje poseduju. Krajnji korisnici bespovratnih sredstava jesu građani Niša, a firme moraju da ispune uslove.

“Ovaj poziv je namenjem privrednim subjektima koji su upisani u APR-u najmanje šest meseci pre objavljivanja javnog poziva”, rekao je Ivan Pavlović, iz kancelarije za lokalni razvoj.

Prema njegovim rečima, javni konkurs je raspisan i trajaće 15 dana, ali zbog vikenda koji se tada pada, konkurs će biti produžen do 9.avgusta, tako da sva pošta koja stigne na dan 9.avgusta, biće prihvaćena od strane komisije.

Za građane javni konkurs biće raspisan prvom polovinom septembra. Domaćinstva koja ostvare pravo na sufinasiranje mogu da koriste usluge isključivo od firmi koje budu izabrane na ovom konkursu.

“Komisija ima maksimalno 30 dana za odlučivanje, zatim 8 dana za prava žalbe, 5 dana za rešenje Gradskog veća, optimalnih četrdesetak dana od završetka konkursa će biti konkurs za građane”, otprilike polovinom septembra, dodao je Pavlović.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com