Društvo

Raspisan tender za izgradnju Naučno-tehnološkog parka u Nišu

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije objavila je medjunarodni poziv za izgradnju Naučno-tehnološkog parku u Nišu, u neposrednoj blizini tehničkih fakulteta u tom gradu.

Poziv važi od 25. aprila do 18. juna 2018. godine u 10 časova, dok je vrednost radova procenjena na 8,75 miliona evra.

Kao okvirni datum početka radova naveden je avgust 2018. godine, a objekat bi trebalo da bude završeni na jesen 2019. godine.

U pozivu investitorima se navodi da je ukupna planirana površina nadzemnog dela NTP-a oko 10.625 kvadrata, dok je površina podzemne etaže bruto površine 3.352 kvadrata.
Zgrada naučno-tehnološkog parka, prema najavi Kancelarije za upravljanje javnim nabavkama, imaće prizemlje sa salom za sastanke, restoranom, kuhinjom i pratećim tehničkim i sanitarnim prostorijama, a na prvom, drugom i trećem spratu u planu su kancelarije, čajna kuhinja, trpezarija i tehničke prostorije. U podrumu će biti izgradjena garaža sa 75 parking mesta, tehničkim prostorijama, stepeništem, liftovima i dodatnim sadržajima.

U pozivu se navodi da je Republikа Srbijа zаključilа ugovor o kreditu sа Evropskom investicionom bаnkom zа finаnsirаnje projektа “Istrаživаnje i rаzvoj u jаvnom sektoru” i da će deo sredstаvа iz ovog kreditа biti iskorišćen za izgradnju Nаučno-tehnološkog pаrka u Nišu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com