Ekonomija

Raspisan tender za izgradnju garaže na Sinđelićevom trgu

Javno komunalno preduzeće “Parking servis” objavilo je danas tender za izgradnju montažne garaže na Sindjelićevom trgu. Kako je navedeno u oglasu rok za dostavljanje ponuda je 2. oktobar u 12 časova, a javno otvaranje ponuda biće istoga dana u 12,10 časova, u prostorijama JKP “Parking servis” u ulici Svetozara Markovića broj 27.

Rok za odlučivanje o dodeli posla je 25 dana nakon otvaranja ponuda. Firma koja bude pobedila na tenderu imaće obavezu da izgradi montažnu garažu na dva nivou ukupne površine 3.260 kvadrata.

Na parkingu na Sindjelićevom trgu do sada je bilo mesta za 78 automobila, a iz “Parking servisa” su najavili da će nakon izgradnje montažne garaže broj mesta biti uvećan za oko 50 odsto. Najavljeno je takodje da će montažna garaža imati fasadu od alubonda i da će se vizuelno uklopiti sa zgradama u okruženju

Nakon što je zbog izgradnje javne garaže isečena jedna lipa, stanari Sindjelićevog trga su protestom uspeli da spreče seču preostalih stabala.

Na sastanku u Gradskoj kući dobili su obećanje da će stabla biti sačuvana i da će prostor sa zelenom nakon izgradnje garaže biti povećan sa sadašnjih 10 odsto ukupne površine na 15 odsto.

Parking na Sindjelićevom trgu od prošle nedelje više nije u funkciji pošto su krenuli pripremni radovi za izgradnju garaže.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com