Kultura

Raspisan međunarodni književni konkurs u okviru „MILJKOVIĆEVIH DANA POEZIJE“

Udruženje književnika „Branko Miljković“ iz Niša, u saradnji sa Omladinskim savetom Niša, po devetnesti put je raspisalo književni konkurs za poeziju „Između dva sveta“, koji je sastavni deo manifestacije „Miljkovićevi dani poezije“. Na konkursu koji je otvoren od 15. maja do 15. jula, mogu učestvovati svi zainteresovani koji stvaraju na srpskom jeziku, tako što će poslati do tri pesme, potpisane punim imenom i prezimenom.

„Iz godine u godinu, interesovanje za ovaj konkurs je sve veće. Pored učesnika iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije, postoji veliko interesovanje pesnika iz inostranstva, o čemu govori podatak da je samo prošle godine bilo više od dve hiljade učesnika. Branko Miljković je pesnik koji zaslužuje ovu pažnju, te mu pisci i na ovaj način odaju počast“,  ističe Predsednik Organizacionog odbora ovogodišnjeg Konkursa, Zoran Pavlović.

Radove je potrebno slati na adresu: Omladinski Savet Niša, 18000 Niš, ul. Vožda Karađorđa br. 16 (potkrovlje), telefon: 522-405. ili na mejl adresu: omladinskisavetnisa@gmail.com, Udruženju književnika Branko Miljković : Jovici Đurić Major na mail adresi: majorpesnik@gmail.com

Proglašenje pobednika ovog Konkursa, dodela nagrada i radovi koji od strane stručnog žirija budu ušli u najuži izbor biće odštampani u posebnom zborniku koji će biti promovisan u oktobru 2021. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com