Društvo

Raspisan literarni konkurs „Sinđelićeve čegarske vatre“

Udruženje književnika „Branko Miljković“ i Omladinski savet Niša raspisuju tradicionalni 32. Međunarodni pesnički konkurs „Sinđelićeve čegarske vatre“. Svake godine na ovom konkursu učestvuje preko 1000 pesnika iz celog sveta.

 

Pravo učešća imaj usvi pesnici sveta, navode organizatori i dodaju da svaki autor može poslati do tri neobjavljene pesme. Tema je slobodna, a pesma ne sme biti duža od 24 stiha.

Pesme je moguće dostaviti na srpskom, hrvatskom, bošnjačkom, crnogorskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom. Ako je na nekom drugom jeziku, obavezan je prevod, napominju.

Moraju biti potpisane punim imenom i prezimenom, adresom i telefonom i šalju se u jednom primerku na mail adrese: omladinskisavetnisa@gmail.com ili majorpesnik@gmail.com ili poštom na adresu Omladinski savet Niša, Voždova br. 16, 18000 Niš.

Pesme koje ne ispunjavaju uslove neće se uzimati u obzir. Učesnicima se ne plaća autorsko pravo i radovi se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren do 30. marta 2022. godine.

Po završetku konkursa stručni žiri će izabrati najbolje pesme, a Udruženje književnika „Branko Miljković“ štampaće zbornik „Sinđelićeve čegarske vatre 32“, čija će promocija biti održana na Čegru 31. maja 2022. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com