DruštvoKultura

Raspisan litararni konkurs za osnovce „Brankovo pero“

Osnovna škola „Branko Miljković“ u Nišu, u znak sećanja na pesnika čije ime s ponosom nosi, po osmi put raspisuje nagradni literarni konkurs za pesmu „Brankovo pero“. Na konkurs mogu učestvovati učenici osnovnih škola podeljeni u dve kategorije, od prvog do četvrtog  i od petog do osmog razreda. Konkurs je otvoren do 4. marta.

„Za učenike od prvog do četvrtog razreda tema je „Širim obe ruke, kao ptica krila, putujem u zemlju gde još nisam bila ili bio“. Deci se na ovaj način pušta na volju da borave u onim zemljama gde još nisu bila bez obzira da li je zemlja stvarna ili je iz njihove mašte. Ovaj motiv smo uzeli i zbog toga što je Branko stalno pevao i o poticama i o krilima  i stalno je bio u nekom misaonom stranstvovanju“, kaže Dragana Pešić Glavašević, koordinator za Literarni konkurs „Brankovo pero“.

Ona dodaje da je tema za učenike starijih razreda pažljivo izabrana i, svakako, povezana sa radom  Branka Miljkovića.

„Tema za učenike od petog do osmog razreda je „Uzmite šaku svežeg pepela ili bilo čega što je prošlo i videćete da je to još uvek vatra ili da to može biti“. Sam motiv za ovu temu pronašla sam u Brankovoj izjavi, kada su ga pitali koju bi reč izabrao kada bi to mogao, a on je odgovorio – vatra.Time sam bila motivisana da ovaj stih bude tema za starije učenike“, kaže Dragana Pešić Glavašević.

Pobednici konkursa dobijaju komplet knjiga „Brankovo pero“, diplome i pohvalnice. Nagrade će pobednicima konkursa biti uručene na Dan škole „Branko Miljković“ kada se obeležava i Dan svetske poezije, 21.marta.

Učenici koji se jave na konkurs radove šalju nepotpisane, otkucane u tri primerka, a u pratećoj koverti unose tražene podatke, a to su ime i prezime, razred i odeljenje, naziv i adresa škole, ime i prezime predmetnog nastavnika, kontakt i mejl škole.

Radove slati na adresu OŠ „Branko Miljković“ – za literarni konkurs – Ulica Ljubomira Nikolića 3. 18000 Niš.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com