Društvo

Raspisan konkurs za sprovodjenje javnih radova

Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje raspisali su javni konkurs za sprovođenje javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica.

Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i socijalno ugroženih nezaposlenih lica, medju koje se ubrajaju mladi do 30 godina života, viškovi zaposlenih, stariji od 50 godina, lica bez kvalifikacija i niskokvalifikovani, osobe sa invaliditetom, Romi, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, dugoročno nezaposleni, mladi u domskom smeštaju, mladi u hraniteljskim i starateljskim porodicama i žrtve porodičnog nasilja.

Putem javnih radova mogu biti uposlene i žene (posebno žene žrtve trgovine ljudima), izbegla i raseljena lica, povratnici prema sporazumu o readmisiji,samohrani roditelji, supružnici iz porodice u kojoj su oba supružnika nezaposlena, roditelji dece sa smetnjama u razvoju i bivši izvršioci krivičnih dela.

Javni rad sprovodi poslodavac koga određuje Nacionalna služba za zapošljavanje na osnovu javnog konkursa, a maksimalna dužina trajanja javnog rada je četiri meseca. Ugovorom o privremenim i povremenim poslovima utvrdjuje se broj radnihdana za svako lice uključeno u javni rad. Javni radovi se mogu sprovoditi u oblasti zređenja i održavanja okoline i zaštite životne sredine i prirode. Lica koja se angažuju putem javnih radova ukoliko rade pun fond sati, dobijaće od države 22.000 dinara, a navedena naknada obuhvataće i troškove dolaska i odlaska sa posla.

Pravo učešća na konkursu imaju javno komunalna preduzeća. Konkurs je raspisan 25. maja i otvoren je pet dana.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com