Društvo

Raspisan konkurs za najbolju ruralnu fotografiju, pobednicima po 500 evra

Informacioni sistem Agroklub organizuje RuralFoto – javni poziv za izbor najbolje ruralne fotografije u 2023. godini. Agroklub poziva sve amatere i profesionalce da nominuju svoje fotografije i kako bi zajednički promovisali lepote naših ruralnih prostora i pokazali svu raznovrsnost domaće poljoprivrede.

Fotografije je moguće nominovati u jednu ili više kategorija, a one su: životinje, priroda, selo i proizvodnja hrane.

„Očekujemo se kadrove domaćih životinja na farmama ili u drugom okruženju, kao i polja u punom sjaju, reka ili potoka, iz vazduha ili sa zemlje jer želimo da veličamo prirodu. Slobodno uključite setvu, berbu ili žetvu, mužu ili preradu – jer ono smo što jedemo“, naveli su u Agroklubu.

Nominovana fotografija uz opis i hešteg #RuralFoto te hešteg teme: #životinje, #priroda, #selo i #proizvodnja treba biti postavljena na KLUB, društvenu mrežu Agrokluba od 1. juna do 31. avgusta 2023. godine.

Učesnik izbora može nominovati najviše jednu fotografiju po kategoriji, odnosno ukupno četiri, a na konkurs fotografije mogu da pošalju građani Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Pobednici kategorija osvajaju novčanu nagradu u iznosu od 500 evra bruto, uz posebnu nagradu sponzora za fotografiju s najvećim brojem lajkova čitaoca.

Učesnici moraju da budu punoletni, registrovani korisnici portala Agroklub, pri čemu je potrebno da ispune sve tražene podatke u registracionom obrascu.

Stručni žiri, sastavljen od stručnjaka za dizajn, fotografiju, komunikacije i agrarno novinarstvo, po završetku izbora bira najboljih 10 fotografija iz svake od kategorija, nakon čega učesnici glasuju za pobednike. Autori fotografija tako sami biraju najbolje od najboljih.

Proglašenje najboljih fotografija biće održano 15. septembra 2023. u Osijeku na konferenciji AgroRocks 2023., na kojoj će biti upriličena i izložba radova.

Pravila izbora RuralFoto: https://www.agroklub.rs/partner/ruralfoto/18654/zid/44415/

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com