Kultura

Raspisan konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Tokom 2022. godine biće dodeljena po šesti put Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Maleni cvet“, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2021. godini.

Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš a organizator je Niški kulturni centar. Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri radi u sastavu: Dr Dušica Potić (Beograd), profesor književnosti za decu i književni kritičar, Dejan Aleksić (Кraljevo), pesnik i urednik, i Dragana Pešić Glavašević (Niš), profesor književnosti i bibliotekar.

„U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2021. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično“, saopštio je NKC.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila 2022. godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila ili maja 2022. godine.

Izdavači ili autori potrebno je da što pre, a najkasnije do 31. decembra 2021. godine, pošalju 4 primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove.

Кnjige slati na adresu: NКC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).
Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com