Kultura

Raspisan konkurs za Nagradu Grada Niša za književnost za decu i mlade

Tokom sledeće godine biće dodeljena po sedmi put Nagrada Grada Niša za književnost za decu i mlade pod imenom „Maleni cvet“, koja se dodeljuje za najbolju knjigu proze ili poezije za decu i mlade, objavljenu na srpskom jeziku u 2022. godini, navode iz Niškog kultrnog centra.

Nagradu je ustanovio i dodeljuje je Grad Niš a organizator je Niški kulturni centar. Nagrada koja se dodeljuje autoru knjige sastoji se od povelje i novčanog iznosa. Žiri radi u sastavu: Prof dr Danijela Kostadinović (Niš), profesor književnosti za decu, Srđan Tešin (Kikinda), prozni i dečiji pisac, i Dr Milica Aleksić (Leskovac), profesor književnosti za decu.

U konkurenciju za nagradu ulaze sva prva izdanja knjiga proze ili poezije za decu i mlade, objavljenih na srpskom jeziku tokom 2022. godine. Neće se uzimati u obzir ponovljena izdanja, izdanja objavljena ranijih godina, izbori, antologije i slično.

Ime dobitnika nagrade će biti saopšteno do početka aprila naredne godine, a svečano uručenje nagrade će se održati aprila ili maja 2023. godine.

„Molimo izdavače ili autore da nam najkasnije do 31. decembra 2022. godine, pošalju 4 (četiri) primerka objavljenih knjiga koje ispunjavaju navedene uslove. Knjige se ne vraćaju“, navodi se u saopštenju.

Knjige slati na adresu: NKC, Stanoja Bunuševca bb, Niš 18000 (nagrada za decu i mlade).

Informacije na telefon (018) 595-055 / 595-740 ili putem mejla niskikulturnicentar@gmail.com

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com