Ekonomija

Raspisan konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra

Кancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte Grada Niša raspisala je konkurs za izbor najboljeg idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra na lokaciji „Lozni kalem“, na površini 37 400 kvadratnih metara.

Izgradnjom ovakvog objekta bile bi zadovoljene narastajuće potrebe Grada Niša koji se polako pozicionira kao veliki informatički, industrijski i kulturni centar.

„Prema želji Grada Niša, kompleks čija je izgradnja planirana nadomak same Niške Banje, trebalo bi da bude koncipiran na način da bude održiv, da se u njemu organizuju događaji kakvih sada već ima u našem gradu, ali i da generiše nove sadržaje koje bismo kao Grad mogli da privučemo, kako u kongresnom, tako i u sajamskom delu Ekspo centra“, navedeno je na facebook strani „Niš expo“.

Lokacija Lozni kalem

Namera Grada je da u narednom periodu postane i poželjna destinacija za održavanje sajamsko-kongresnih dešavanja, da privuče velika imena svetske muzičke scene i dr. i tako postane ravnopravan konkurent gradovima poput Skoplja, Sofije, Budimpešte, Bukurešta i Beograda.

„Projektom koji očekujemo da dobijemo na ovom konkursu, posebno treba da se razmotri i mogućnost za izgradnju hotelskih i smeštajnih kapaciteta u neposrednoj blizini, a njegova funkcionalnost i ekonomičnost moraju biti osnov za projektovanje“, ističu u KLERP-u.

U Kancelariji za lokalni i ekonomski razvoj očekuju da na adresu Zavoda za urbanizam, gde se podnose radovi, do 23.decembra u 15.00 časova, pristigne veliki broj kvalitetnih i reprezentativnih projekata.

„Verujemo da je izrada idejnog rešenja za izgradnju Ekspo centra svojevrsni izazov kako za iskusne, tako i za mlade talentovane arhitekte i sigurni smo da žiri neće imati lak zadatak da odluči koji je predlog najbolji i koji zadovoljava kriterijume zacrtane u konkursu“, dodaju u kancelariji.

Кrajnji rok kada će se znati pobednik konkursa i kada će Grad Niš dobiti idejno rešenje na osnovu koga će se graditi Ekspo centar na Loznom kalemu, je 17.januar naredne godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com