Obrazovanje

Raspisan konkurs za dodelu studentskih stipendija “Sveta Petka”

Кomisija „Sveta Petka“ Gradske opštine Medijana raspisala javni konkurs za dodelu studentskih stipendija i učeničkih nagrada za 2020. godinu.

Pravo da ostvare studentsku stipendiju „Sveta Petka“ imaju studenti fakulteta sa sedištem u Nišu u sastavu Univerziteta u Nišu, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na godinu koja nije prva ili završna na osnovnim akademskim ili integrisanim akademskim studijama, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija i koji su prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju položili sve ispite iz prethodnih godina studija i postigli prosečnu ocenu najmanje 9,00, saopštila je GO Medijana.

“Pravo na stipendiju ne može ostvariti student koji je za tekuću školsku godinu ostvario pravo na stipendiju u skladu sa odlukom nadležnog organa Republike Srbije ili Grada Niša, kao ni student koji je u prethodnim školskim godinama ostvario pravo na studentsku stipendiju „Sveta Petka“, odnosno drugu studentsku stipendiju u skladu sa odlukom nadležnog organa Gradske opštine Medijana”, ističe se u konkursu.

 

Prilikom odlučivanja, kandidati prijavljeni na javni konkurs vrednuju se na osnovu postignute prosečne ocene svih položilih ispita iz prethodnih godina studija, prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, zaokrugljene na drugu decimalu, tako da se kandidat sa većom prosečnom ocenom bolje rangira u odnosu na kandidata sa manjom prosečnom ocenom.

Кandidati koji po vrednovanju na osnovu postignute prosečne ocene budu jednako rangirani, međusobno se vrednuju na osnovu ukupnog broja ostvarenih ESPB bodova svih položenih ispita iz prethodnih godina studija, prema nastavnom programu visokoškolske ustanove na kojoj studiraju, tako da se kandidat sa većim brojem ostvarenih ESPB bodova bolje rangira u odnosu na kandidata sa manjim brojem ostvarenih ESPB bodova.

Кandidati koji po vrednovanju na osnovu ukupnog broja ostvarenih ESPB bodova budu jednako rangirani, ostaju jednako rangirani.

Konkurs za dodelu ove vrste pomoći objavljen je na sajtu GO Medijana – http://medijana.rs/studentska_stipendija_svetapetka

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com