Društvo

Raspisan konkurs za dodelu novčane pomoći „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti

Кomisija „Sveta Petka“ raspisala je i na Sajtu Gradske opštine Medijana objavila Javni konkurs za dodelu novčane pomoći „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja (u daljem tekstu: pomoć za lečenje neplodnosti).

Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti objavljen je na Sajtu Gradske opštine Medijana, na adresi: http://medijana.rs/pomoczalecenjeneplodnosti.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti punoletna i poslovno sposobna žena i muškarac kojima je potrebna pomoć u lečenju neplodnosti postupkom vantelesnog oplođenja, u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja, a koji vode zajednički život u skladu sa zakonom kojim se uređuju porodični odnosi – supružnici, odnosno vanbračni partneri i koji su sposobni da vrše roditeljsku dužnost i u takvom su psihosocijalnom stanju na osnovu koga se opravdano može očekivati da će biti sposobni da obavljaju roditeljske dužnosti, u skladu sa zakonom, u interesu deteta, navodi se u saopštenju.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri iz stava 1. ove tačke, u slučaju kada je medicinski opravdano sprovođenje postupka vantelesnog oplođenja u okviru delatnosti biomedicinski potpomognutog oplođenja – kada lečenje neplodnosti drugim postupcima nije moguće ili ima značajno manje šanse za uspeh, uključujući i slučajeve preteće neplodnosti kao posledice razvoja ili lečenja bolesti.

Pravo na pomoć za lečenje neplodnosti ne mogu ostvariti supružnici, odnosno vanbračni partneri, koji su u prethodnim godinama dva puta ostvarili pravo na novčanu pomoć „Sveta Petka“ za lečenje neplodnosti biomedicinski potpomognutim oplođenjem postupkom vantelesnog oplođenja, odnosno drugu pomoć za lečenje neplodnosti u skladu sa odlukom nadležnog organa Gradske opštine Medijana.

Pomoć za lečenje neplodnosti može biti dodeljena samo suprižnicima, odnosno vanbračnim partnerima koji prilikom raspisivanja javnog konkursa oboje imaju prebivalište na području Gradske opštine Medijana i bez prekida najmanje godinu dana koji prethode raspisivanju javnog konkursa.

Rok za prijavu kandidata na Javni konkurs za dodelu pomoći za lečenje neplodnosti iznosi 15 dana od dana objavljivanja Obaveštenja o Javnom konkursu u dnevnom listu „Narodne novine“ (19.05.2020.)

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close