Kultura

Raspisan književni konkurs “Studentsko pero”

Akademski list “Presing” i Studentski kulturni centar Niš i ove godine raspisuju književni konkurs “Studentsko pero”, namenjen svim studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Nišu.

 

“Ovu priču su “Presing” i SКC Niš započeli prošle godine. Na naše veliko zadovoljstvo interesovanje za konkurs je bilo veliko i pristiglo je više od 120 radova studenata niškog Univerziteta.

S obzirom na to odlučili smo da književni konkurs raspišemo i ove godine, a cilj nam je da i u narednim godinama kroz “Studentsko pero” afirmišemo mlade književne stvaraoce, budemo im podrška da nastave da se bave književnošću i pomognemo im da njihove prve pesme i priče stignu i do prvih čitalaca”, saopštili su.

I ovog puta zainteresovani mogu učestvovati sa tri pesme i tri priče (maksimalne dužine 10 hiljada karaktera). Od pristiglih pesama i priča stručni žiri će iz obe kategorije izabrati po tri najbolja rada, koja će biti objavljena po završetku konkursa.

Najbolje očekuju i novčane nagrade:

– za dva prva mesta po 15.000 dinara
– za dva druga mesta po 10.000 dinara
– za dva treća mesta po 5.000 dinara

Svoje pesme i priče studenti mogu slati na mejl adresu: studentskopero@skc-nis.com, sa naznakom “za književni konkurs Studentsko pero”. Rok je 27. decembar 2021. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com