Ekonomija

Raspisan drugi konkurs za energetsku sanaciju stambenih zgrada

Grad Niš objavio je Drugi javni poziv za izbor stambenih zajednica za energetsku sanaciju stambenih i stambeno-poslovnih zgrada priključenih na sistem daljinskog grejanja.

Prijave se mogu podnositi do 8. februara 2024.godine. Na konkurs mogu da se prijave stambene zajednice čiji objekti imaju upotrebnu dozvolu i upisani su u katarstar nepokretnosti.

Uslov za prijavu je i da je stambena zajednica upisana u odgovarajući registar, a da objekat nije pod zaštitom spomenika kulture. Da bi se stambene zajednice prijavile na konkurs moraju da imaju minimalno tri stanara.

Odluku o učešću na javnom pozivu donosi skupština svake stambene zajednice, većinom koju čine najmanje dve trećine ukupnog broja glasova pri čemu je neophodno da je na sistem daljinskog grejanja priključeno minimum 70 odsto od ukupnog broja stanova i lokala.

Stambene zajednice čije prijave na javni poziv budu odobrene dobiće za energetsku sanaciju objekata 50 odsto vrednosti tog posla.

Кonkursna dokumentacija za javni poziv može se preuzeti na internet stranici Grada Niša www.ni.rs i Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj www.investnis.rs , ili na šalterima Jedinstvenog upravnog mesta Grada Niša, u ulici Nikole Pašića 24, Niš.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja podnosilac prijave može se obratiti na kontakt telefon 018/504-658 ili na e-mail: stanovanje@gu.ni.rs.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com