Ekonomija

Raskinut Ugovor sa izvođačem radova trga sa fontanama u Niškoj Banji

Radovi na rekonstrukciji trga sa fontanama u Niškoj Banji stali su. Razlog za to je izvođač koji nije ispoštovao rokove, rekao je Niškim Vestima predsednik Gradske opštine Dejan Jovanović.

Ugovor sa izvođačem radova je raskinut i trenutno je u toku postupak za raspisivanje javnog tendera za novog izvođača radova. Prema navodima prvog čoveka Niške Banje, novi izvođač bi do Uskrsa trebalo da okonča radove na centralnom trgu ovog banjskog lečilišta.

“Onaj ko je dao najmanju ponudu na javnoj nabavki ne mora da znači da je i najsoloidniji i tako je i ispalo. Firma iz Leskovca koja je dobila na tenderu da uradi posao nije to uradila u zakonski propisanom roku. Mi nismo imali drugi izbor nego da raskinemo Ugovor”, objašnjava Jovanović.

Dodaje da je u toku procena šta je sve potrebno da se još uradi, kako bi se raspisao novi tender.

“Moramo da procenamo koji deo posla koji je uradila ova firma može da se prizna, a koji ne, tako da ćemo na osnovu toga izvršiti plaćanje prema njemu. Za radove koji su ostali nezavršeni tražićemo od Direkcije za javne nabavke Srbije da nam odobre hitan postupak kako bi mogli što pre da otpočnemo novu javnu nabavku na kojoj bi se javili ponuđači koji će da završe započet posao”, istakao je Jovanović.

Kako je ranije najavljeno, kompletna rekonstrukcija staza, fontana i šetališta trebalo je da bude završena do jeseni. Projekat, koji realizuje Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj i projekte, predstavlja zapravo četvrtu, završnu, fazu uređenja Niške banje. U prethodnim fazama rekonstruisane su šumske trim staze, glavno šetalište, odnosno pešačka ulica, kao i parkovski prostor ispred Stacionara Radon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Valjd ste ovom vajnom izvođaču uzeli neku garanciju za izvršenje posla, pa je naplatite, a ne još da mu plaćate. Svašta napredno čovek može da čuje.

  2. Aj ds vidim da li ce neko da se seti o uradi onih 30-tak stepenika izs Radona sto bode iz parka na ul. pored kontejnera. Strpenice su u fazi raspada…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com