Društvo

Biće raskinut ugovor sa firmom koja rekonstruiše centralni gradski trg

Ugovor sa firmom koja od 2019. godine rekonstruiše Trg Kralja Milana, biće raskinut zbog nepoštovanja rokova.

Ko će nastaviti uređenje niškog trga, znaće se po završetku nove procedure izbora izvođača, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

“Odluka je da taj ugovor zvanično raskinemo i to ćemo uraditi narednih dana. Naplatićemo bankarsku garanciju, to je oko 50 miliona dinara i u zakonski predviđenom roku potražićemo nekoga ko će se prijaviti da završi trg što pre. Toliko dugujemo građanima. Kada danima viđate po dva, jednog ili nijednog radnika, onda kažete stop. Bili smo dovoljno tolerantni. Vremena više nema”, izjavila je Sotirovski za televiziju Zona plus.

Ugovorom, koji je grad Niš 2019. godine potpisao sa lazarevačkom firmom Bauvezen, bilo je predviđeno da Trg Kralja Milana bude završen 2020. godine. Najpre se kašnjenje tolerisalo zbog epidemije zbog čega su rokovi pomerani nekoliko puta. Budući da radovi stoje duži vremenski period, grad je doneo odluku da raskine ugovor sa lazeravačkim izvođačem.

Foto: S.P,

Firma Bauvezen je maja 2019. godine angažovana i na izgradnji Doma za studente na gradskom polju u Nišu, kao „naslednik“ izvođača sa kojim je prethodno, zbog sudskog spora i kašnjenja sa isplatom, takođe, raskinut ugovor. Međutim, ni posle više od deset godina završetak izgradnje novih kapaciteta za smeštaj studenata, se ne nazire.

Istovremeno sa uređenjem niškog, firma Bauvezen započela je rekonstrukciju i trga u Leskovcu.

Firma Bauvezen iz Lazarevca sveprisutna je na srpskim gradilištima. Njeno ime nalazilo se na crnoj listi poreskih dužnika sa milionskim dugovanjima, rukovodioci završavali iza rešetaka, ali je nekim čudnim putevima dobijala poslove i nesmetano poslovala.

Poznata je po tome što je za 14 godina od osnivanja promenila nekoliko direktora i osnivača, kao i nekoliko naziva. Osnovana 2007. godine kao „Las krivaja“ da bi nekoliko meseci kasnije promenivši menadžment promenila i naziv u „No 2 džoker“. Tri godine od osnivanja na čelo firme dolazi Dejan Živanović koji joj menja naziv u Bauvezen. Godinu kasnije, zbog hapšenja Živanovića (afera Kolubara), firmu preuzima (ispostavilo se samo papirološki) Borivoje Trifunović koji je u agenciji za privredne registre registrovan kao preduzetnik, odnosno servis za popravku mašina za pranje pod visokim pritiskom. Trifunović je i sam više puta osuđivan za krivična dela u oblasti privrede.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Evo ja i moj brat keramičar ćemo uraditi ovaj posao, pošto vidim sve prevaranti bili niko nije hteo da radi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com