Društvo

Raseljavanje naselja Crvena zvezda ili tužba gradu

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da predstoji raseljavanje naselja Crvena zvezda, jer su advokati privatnih lica čija je to zemlja upozorili Grad Niš da će podići tužbu ukoliko u dogledno vreme ne iseli porodice iz Crvene zvede.

 

„Razgovarali smo sa Gradskom stambenom agencijom, naravno i sa Nacionalnim savetom Roma i sa nevladinim organizacijama koje funkcionišu u okviru romske populacije, da apliciramo kao Evropi i ka projektima kako bi smo mogli da dobijemo novac za izgradnju stanova da dobijemo“, izjavila je Sotirovski na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare.

Ona je kazala da je grad opredelio lokacije za gradnju stanova, takođe u naselju Crvena zvezda.

„Plac je naš, gradski. Projekti se završavaju i ono što je najvažnije mi smo sa tim ljudima već razgovarali. Ljudi koji žive u Crvenoj zvezdi susaglasni da se rasele kako bi taj prostor vratili ljudima kojima pripada“, kazala je Sotirovski.

Izgradnju stanova i rasljevanje naselja Crvena zvezda predstavnici grada najavljivali su i 2018. godine.
Nekadašnji gradonačelnik Niša Darko Bulatović je maja 2018. godine potpisao protokol o saradnji sa ministarkom građevinarstva Zoranom Mihajlović, koja je tada kazala da će biti napravljeni stanovi za 110 romskih porodica.

Bilo je najavljeno da će grad u roku od dva meseca obezbediti lokaciju na kojoj će se graditi 50 stanova za Rome koji žive u naselju Crvena zvezda. Stambeno pitanje porodica koji žive u neuslovnom naselju rešavaće se, rečeno je tada u Gradskom veću, parama iz fondova EU.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Tako je. Za bele medvede- SVE za DŽ: i stanovi, i struja, i komunalije…. Gde li će samo da drže taljige i konje kad se usele u stanove (koje će ili da izdaju i uzimaju kirije, ili da demoliraju- setite se skidanja parketa za grejanje zimi)…?

  2. Naselje Crvena Zvezda je bez ikakvog parka ili zelene površine zahvaljujući tome što se vlasti ponašaju kao da je to njihovo privatno zemljište. U celom naselju ne postoji ni jedno drvo niti zelena površina koju su te vlasti zasadile.

    Stanovnici naselja Crvena Zvezda će organizovati proteste ako se desi najavljeno.

    Predlažemo gradu Nišu da ih preseli preko puta gradske kuće. I to je državno zemljište.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com