Društvo

Raščišćen međublokovski prostor kod opštine Palilula i Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’

Rukovodstva Opštine Palilula, Gimnazije “Svetozar Marković” i Doma učenika zajednički rade na prevazilaženju administrativnih prepreka za parterno uređenje prostora od 1,5 hektara, koji povezuje zgradu Opštine sa Gimnazijom i Domom učenika “Dimitrije Tucović”.

U vezi sa ovim problemom održan je i sastanak zainteresovanih strana sa novim predsedniko GO Palilula Bratislavom Vučkovićem.

Do zastoja u realizaciji projekta došlo je zbog administracije, koja je stopirala realizaciju projekta Grada Niša i odobrena sredstva Vlade Republike Srbije-Kancelarije za javna ulaganja. Zaključak je da se ovaj problem mora što hitnije prevazići.

Predsednik Vučković najavio je da će se i ovaj problem u saradnji sa novim rukovostvom Grada Niša sagledati i konačno rešiti. Za početak, sa JKP Mediana raščišćen je deo međublokovskog prostora i uklonjen otpad.

Gimnaziji “Svetozar Marković” je obrazovna ustanova od nacionalnog značaja a objekat Doma učenika „Dimitrije Tucović“, je u sastavu ustanove Dom učenika srednjih škola u Nišu, i radi kao internat za smeštaj učenika.

Nakon renoviranja 2011.godine sada ima pet nivoa i 71 sobu, od toga su 34 trokrevetne a 37 četvorokrevetne i smešta ukupno 250 učenika.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com