Ekonomija

Rajaner odložio letove sa niškog aerodroma

Najveća evropska niskotarifna avio – kompanija Rajaner odlučila je da obnovi letove od Niša do Milana, Malte i Berlina u martu sledeće godine, nakon što su oni privremeno obustavljeni zbog pandemije koronavirusa, dok su letovi od Niša do Bratislave ukinuti.

 

“Iako duboko žalimo zbog ovog smanjenja broja letova i odlaganja istih, primorani smo da to učinimo zbog izuzetno lošeg upravljanja i pravila o putovanjima Evropske unije”, navela je kompanija u saopštenju, precizirajući da će smanjiti zimske kapacitete sa prvobitno planiranih 60 odsto na 40 odsto „zbog povećanih ograničenja letova i slabijih rezervacija“.

Prema najnovijim planovima Rajanera, linija sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ do Milana, odnosno Bergama pored Milana, trebalo bi da bude uspostavljena 2. marta sledeće godine, a do Malte 5. marta. Kompanija je prethodno saopštila da će letove do ovih destinacija obnoviti u toku ovog meseca. Letovi iz Niša za Berlin, do kojeg je moglo da se leti tokom ove letnje sezone, trebalo bi da budu nastavljeni 28. marta sledeće godine.

I nacionalni prevoznik Er Srbija je obnovio samo deo svojih letova iz Niša, i to do Hanovera, Nirnberga i Hana. Niskotarifni Viz Er je privremeno obustavio letove do Beča i Malmea, koji bi, po najavama, trebalo da budu obnovljeni u decembru ove godine, odnosno u martu sledeće godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com