Ekonomija

“Rajaner” obustavlja letove od Niša do Dizeldorfa

Irska lou kost kompanija kompanija “Rajaner” potvrdila je da od 31. marta više neće leteti na relaciji Niš-Dizeldorf.

“Nakon komercijalnog i operativnog ispitivanja i analize, linija izmedju Niša i Dizeldorfa je otkazana za letnju sezonu 2019. godine. Korisnici usluga niškog aerodroma mogu koristiti druge letove naše kompanije do Berlina, Bratislave, Milana, Bergama i Stokholma”, saopštili su u menadžmentu “Rajanera” za Evropu.

“Rajaner” je od 4. novembra ove godine liniju Niš-Dizeldorf redukovao i umesto dva puta nedeljno, njegovi avioni lete na toj liniji jednom nedeljno.

Povodom najave ukidanja letova do Dizeldorfa, u Javnom preduzeću “Aerodrom Niš”, kazali su da je odluka o uspostavljanju ili ukidanju neke avio linije “legitimno pravo avio kompanije” i na nju aerodrom ne može da utiče.

“Poskupljenje cene avio goriva, dodali su nadležni u niškom aerodromu, u nekoj meri uticalo je na to da avio kompanije primene ekonomičniju strategiju poslovanja i usporilo odluku o uvođenju novih linija. Međutim, prethodnih godina dokazano da je putnički potencijal za vazdušni saobraćaj iz Niša dovoljno veliki i značajan za angažovanje više kompanija, uvereni smo da će se broj letova i dalje povećavati. Zbog toga smo u stalnom kontaktu sa kompanijama koje sada lete, ali i koje su zainteresovane za otvaranje novih linija u 2019. godini”, istakli su u JP “Aerodrom Niš”.

Napominjemo, dodali su u niškom aerodromu, da se uobičajeno letnji red letenja u kompanijama definiše do kraja decembra za narednu godinu tako da je još rano za zaključke.

Niški aerodrom dobio je minulog vikenda jednu novu liniju i to do Beča. Avioni “Vizera”, na ovoj liniji lete dva puta nedeljno, a za vreme novogodišnjih praznika i od 14. februara naredne godine leteće tri puta nedeljno.

Avio kompanija “Vizer” najavila je ranije da će 7. januara ukinuti letova od Niša do Malmea, uz obrazloženje da su avioni na toj relaciji nedovoljno popunjeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com